Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας
Εκπαιδευτικές Μονάδες:
- Αθήνα
- Ανάβυσσος Αττικής
- Μακεδονία
- Ηράκλειο
- Ρόδος
- Καλαμπάκα
- Αιδηψός
- Σάμος
- Καστανιά Καρδίτσας
- Σταυρούπολη Ξάνθης
- Νεστόριο Καστοριάς
- Καλαμάτα
- Ναύπλιο
Προϋποθέσεις φοίτησης:
Οι προϋποθέσεις, η διαδικασία εισαγωγής, καθώς και ο αριθμός των εισακτέων, ορίζοντια από προκήρυξη που δημοσιεύεται στις αρχές Ιουλίου.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου. Για τις ειδικότητες του Ειδικού Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας και του Υπαλλήλου Τουριστικού Γραφείου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι τίτλου από αναγνωρισμένο φορέα που θα πιστοποιεί τη καλά γνώση Αγγλικής (Lower ή πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου Β2).
Για την ειδικότητα του Βοηθού Προϊσταμένων Ορόφων, δεκτοί γίνονται απόφοιτοι Γυμνασίου.
Φοίτηση
Η φοίτηση είναι υποχρεωτική και διαρκεί τέσσερα εξάμηνα. Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει δύο κύκλους σπουδών:
α) Τον Θεωρητικό, που αρχίζει τον μήνα Οκτώβριο κάθε έτους και λήγει τον μήνα Ιούνιο του επόμενου έτους.
β) Τον Πρακτικό, που αποτελεί συνέχεια του θεωρητικού και αναπόσπαστη συνέχεια της εκπαίδευσης τους, αρχίζει τον μήνα Ιούλιο και λήγει στο τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές τοποθετούνται για πρακτική άσκηση με μέριμνα του Ο.Τ.Ε.Κ. σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, Τουριστικά γραφεία, αεροπορικες εταιρείες, κρουαζερόπλοια.
Για την ειδικότητα του Βοηθού Προϊσταμένων Ορόφων, η φοίτηση είναι μονοετής
Διδασκόμενα Μαθήματα:
Α΄ εξάμηνο
Αρχές Οικονομικής, Τουρισμός Ι & ΙΙ, Οργάνωση - Λειτουργία Ξενοδοχείων Ι & ΙΙ, Αγγλικά, Γερμανικά, Χρήση Η/Υ/.
Β΄ εξάμηνο
Τουρισμός Ι & ΙΙ, Οργάνωση -Λειτουργία Ξενοδοχείων Ι & ΙΙ, Οικονομική Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου, Οργάνωση –Λειτουργία Μαγειρείου, Αγγλικά, Γερμανικά, Χρήση Η/Υ.
Γ΄ εξάμηνο
Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Λογιστική Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Bar -Οινολογία, Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο, Υγιεινή, Ξενοδοχειακές Εφαρμογές με Η/Υ, Αγγλικά, Γερμανικά.
Δ΄ εξάμηνο
Πρακτική άσκηση, Αγγλικά, Γερμανικά.