Δελτίο Τύπου για τις Σχολές Μετεκπαίδευσης

otekΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΠΟ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ....

 Δυο νόμοι του Ελληνικού Κράτους (Ν.1077/80 & Ν. 3105/03) προβλέπουν τη λειτουργία τμημάτων Μετεκπαίδευσης από τον Οργανισμό Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού για εργαζόμενους και εποχιακά ανέργους στον Τουρισμό.


Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας και την αποστολή προτάσεων υλοποίησης από την Ομοσπονδία μας προς το Υπουργείο, ύστερα από πρόσκληση τους από τον Ιούνιο, η μη δημοσίευση προκήρυξης αρχές Σεπτεμβρίου πλέον και η αδιαφορία σύνταξης των απαραίτητων Πράξεων Υπουργικού Συμβουλίου(Π.Υ.Σ) είναι δηλωτικό των προθέσεων της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη να πειθαρχήσει στις απαιτήσεις των Ξενοδόχων που πολεμούν πάγια τη Μετεκπαίδευση αδιαφορώντας για τα οφέλη που προκύπτουν στο παραγόμενο Τουριστικό προϊόν από την εκπαίδευση των εργαζομένων, εξαιτίας των επαγγελματικών δικαιωμάτων που διασφαλίζει σε αυτούς (επίδομα εκπαίδευσης και υπαλληλική αποζημίωση).
Σε αυτή την εφιαλτική συγκυρία ύφεσης και ανεργίας δεν είναι μόνον ότι κάποιοι έχουν την πολυτέλεια να αδιαφορούν για την απορρόφηση διασφαλισμένων κονδυλίων του ΕΣΠΑ για αυτό τον σκοπό από διετίας, αλλά είναι αποκρουστικό το φαινόμενο το πολιτικό προσωπικό να μετατρέπεται σε υποχείρια των απαιτήσεων του οικονομικού κατεστημένου και των μεγαλοξενοδόχων .

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων