Δελτίο Τύπου για Σ.Σ.Ε Ζαχαρωδών

metenergeiaΑΠΩΛΕΙΑ Κ.Σ.Σ.Ε ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ.....

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18.11.2013

ΑΠΩΛΕΙΑ Κ.Σ.Σ.Ε ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ

Συμπληρώνεται σήμερα η τρίμηνη ενέργεια της σύμβασης Ζαχαρωδών και χάνεται μία ακόμη Κλαδική Σύμβαση με ευθύνη και επιλογή των εργοδοτών.Παρά την σημαντική μείωση (-15%) που συμφωνήσαμε πέρυσι με σκοπό τη διατήρηση της σύμβασης εμφανίστηκαν με διαθέσεις κανιβαλισμού των αποδοχών των εργαζομένων και προεξοφλώντας την απώλεια της Σύμβασης (Ζήτησαν 8% νέα μείωση βασικού μισθού + 8% κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος + 5% από την κατάργηση μίας τριετίας + είσοδο των νεοεισερχόμενων με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη επί μία τριετία).
Πλέον οι εξειδικευμένοι τεχνίτες στα εργαστήρια ζαχαρωδών θα βρεθούν προ εκβιαστικών διλημμάτων απόλυσης ή προσαρμογής των ατομικών τους συμβάσεων στα επίπεδα του ανειδίκευτου εργάτη, όπως συνέβη στα επισιτιστικά καταστήματα.
Οι πραγματικοί ή συμφωνημένοι μισθοί όμως είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλονται ως αδήλωτη εργασία κατά ένα ποσοστό, με σοβαρές συνέπειες ασφαλιστικές και φορολογικές από την εισφοροκλοπή και φοροκλοπή.
Αυτά τα επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών των Κυβερνώντων, είναι αποτέλεσμα της κατάργησης της μονομερούς προσφυγής στη Διαιτησία, είναι αποτέλεσμα της μη υποχρεωτικής εφαρμογής και επέκτασης των Συμβάσεων.


Οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα είναι πλέον όμηροι των βουλήσεων των εργοδοτών, χωρίς διαπραγματευτική ισχύ, χωρίς την προστασία της εργατικής νομοθεσίας, να φλερτάρουν με την ανεργία και την απόγνωση.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων