Συλλογική Σύμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων

simvaseis sΞεκίνησε η διαπραγμάτευση με σκοπό κατάρτιση και υπογραφή νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα Ξενοδοχεία...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29/11/2013

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση μεταξύ της Ομοσπονδίας μας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων με σκοπό κατάρτιση και υπογραφή νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα Ξενοδοχεία. Η νέα Σύμβαση θα συντελέσει στη δημιουργία ενός σταθερού και συνεκτικού πλαισίου στη λειτουργία των επιχειρήσεων και στην απασχόληση των εργαζομένων.


Θεωρούμε ως σημαντικό πλεονέκτημα ότι ο Τουρισμός ανθίσταται ικανοποιητικά στις διαλυτικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, εξήλθε από την καλύτερη περίοδο των τελευταίων ετών από πλευράς επισκεψιμότητας και εσόδων και ως εκ τούτου ο κλάδος μπορεί να κινηθεί κόντρα στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατακρήμνιση των μισθών επενδύοντας στη διασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων και στον περιορισμό των φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων αναλόγως της διαχείρισης του εργατικού κόστους.


Μια νέα συμφωνία και υπογραφή σύμβασης θα συμβάλλει ευεργετικά στην ευημερία των εργαζομένων, στο παραγόμενο τουριστικό προϊόν και στην ίδια την Οικονομία.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων