Αποφάσεις - Συμπεράσματα 49ου Συνεδρίου

apofasi synedrioyΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 49ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13.02.2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 49ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.Ε.Ε. -Υ.Τ.Ε

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 διεξήχθη το ετήσιο Απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας. Υπερψηφίστηκε από το σύνολο των ψηφισάντων ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός. Η μειοψηφία στον κλάδο (προσκείμενη στο Κ.Κ.Ε.) απέδρασε και από την προηγηθείσα Ολομέλεια Διοίκησης και από την ψηφοφορία του Συνεδρίου και από τα προβλήματα και την κοινή λογική.
Το σώμα του Συνεδρίου αποδοκίμασε σθεναρά τη σεχταριστική βία, τους τραμπουκισμούς εντός της αίθουσας και τις εμμονές και ιδεοληψίες τους. Κατασυκοφαντούν την Ομοσπονδία για την ..κατάπτυστη σύμβαση στα Ξενοδοχεία, όπως την χαρακτηρίζουν, αλλά το ερώτημα είναι θα βρεθεί ένας(1!) να την καταγγείλει στον εργοδότη του και να ζητήσει να μην ισχύει για τον εαυτό του; Ποιος αλήθεια επιθυμεί να αμείβεται με μια «κατάπτυστη σύμβαση»;


Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Πρόνοιας και το εφάπαξ εξουσιοδοτήθηκε η Διοίκηση να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις και να προσφύγει στο Σ.τ.Ε. κατά των Υπουργικών Αποφάσεων του Υπουργού παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των εργαζομένων Ι. Βρούτση, ο οποίος ενώ κομπάζει δημοσίως ότι δεν έθιξε το Ταμείο του Ιδιωτικού Τομέα στην πράξη όχι μόνο προχωρά σε νέο κούρεμα του απονεμόμενου εφάπαξ αλλά καταργεί και το νομοθετημένο δικαίωμα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στη λήψη του εφάπαξ με 20 έτη προϋπηρεσία θεσμοθετημένο με νόμους και το Καταστατικό του Ταμείου λόγω της εποχικότητας.
Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας αποδοκιμάζει και καταγγέλλει για συνένοχη δράση με τον Υπουργό στη κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΤΑΠΙΤ και εκφράζει την απόφασή μας να αντιδράσουμε στις έκνομες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις των Υπουργικών αποφάσεων.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων