Δελτίο Τύπου για ATHENS LEDRA HOTEL

36441968 Το φλερτ με τη χρεωκοπία ή όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23.05.2016


ATHENS LEDRA HOTEL: Το φλερτ με τη χρεωκοπία ή όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια


Η ξενοδοχειακή επιχείρηση Athens Ledra Hotel στην Αθήνα είναι υπερχρεωμένη και με δεσμευμένους λογαριασμούς από το ΙΚΑ και τις δανείστριες Τράπεζες, φλερτάροντας με τη χρεωκοπία, αφού η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και η αδυναμία εφοδιασμού πρώτων υλών οδηγεί μαθηματικά σε λουκέτο το ξενοδοχείο με συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων θέσεων απασχόλησης.

Tο ΙΚΑ ΕΤΑΜ ενώ έχει ήδη δεσμεύσει από διετίας τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Εταιρείας, επέδειξε κοινωνική αναλγησία δεσμεύοντας και τους λογαριασμούς τις παραμονές του Πάσχα - μη προσθέτοντας τίποτε παραπάνω στη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Ιδρύματος - και παρά τις παρεμβάσεις μας για έστω μερική αποδέσμευση ενός εκ των τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας προσωπικού, εγκατέλειψαν το προσωπικό χωρίς δώρο Πάσχα και ενώ τους οφείλεται η μισθοδοσία Απριλίου και μέρους του Μαρτίου αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα επιβίωσης. Οι δανείστριες Τράπεζες από την άλλη με πρωταγωνιστή την ALPHA BANK επιδιώκοντας να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, κατάσχεσε για τον εαυτό της τελικά, το περιεχόμενο των λογαριασμών ύψους 800.000€.

Η οικονομική ασφυξία έρχεται στην έναρξη της τουριστικής περιόδου στην ανερχόμενη αγορά της Αθήνας, που θα έδινε προοπτική και διέξοδο στα προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας. Το Ξενοδοχείο και οι εργαζόμενοι είναι θύματα των αντικρουόμενων συμφερόντων εργοδοσίας και δανειστών που λειτουργούν με αρπακτικές λογικές παραβλέποντας τις ευθύνες τους για τον υπερδανεισμό του Ομίλου και ελπίδα ανάκαμψης όσο και να πυροβολήσει τα πόδια της η εργατική πλευρά κλείνοντας το ξενοδοχείο με απεργίες, δε διαφαίνεται παρά μόνον από τη πιθανότητα αναδιάρθρωσης δανεισμού του άλλοτε κραταιού Ομίλου, που φαίνεται ότι έχει προβλήματα ρευστότητας σε όλη την επιχειρηματική του δράση.

Συστήνουμε στους εργαζόμενους να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και χωρίς να εκχωρήσουν το παραμικρό από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, να μην υποκύψουν στις τυχοδιωκτικές στρατηγικές μιας μερίδας των συνδικάτων. Η περιπέτεια των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ» είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάληξης των εμμονών και ιδεοληψιών. Άνεργοι χωρίς απόλυση - αποζημίωση και επίδομα ανεργίας. Οι εξαλλοσύνες, το κλειστό ξενοδοχείο, η παρωδία Γενικής Συνέλευσης με καπελωμένο το Επιχειρησιακό Σωματείο από τα trolls του Περισσού, δε δικαιώνουν αγώνες και δικαιώματα, προσθέτουν μόνο πελάτες στο κομματικό κατάστημα.

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων