ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

asteras vouliagmenis  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ...

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


Οι περίφημοι επενδυτές του Αστέρα συνεχίζουν τις εκκαθαριστικές απολύσεις του προσωπικού με προφανή στόχο πλέον την παράδοση του συγκροτήματος χωρίς το ..επαχθές και επονείδιστο κατ' αυτούς προσωπικό του.

Ξεκίνησαν με εθελούσια αποχώρηση 104 εργαζομένων συνεχούς απασχόλησης, προχώρησαν στην κατάργηση θέσεων με απόλυση 14 εργαζομένων (τηλεφωνητών, υπαλλήλων γραφείου και άλλων ειδικοτήτων) τους προηγούμενους μήνες.

Ακολούθως την Τρίτη 30.05.2017 κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις σε ακόμη 6 εργαζομένους της τεχνικής υπηρεσίας, εκ των οποίων οι 5 είχαν τεθεί σε εκ περιτροπής εργασία με σκοπό υποτίθεται τη διάσωση των θέσεων εργασίας τους. Την ίδια περίοδο η Διοίκηση της Εταιρείας μέσω διαγωνισμού ανέθεσε τη συντήρηση του συγκροτήματος σε εξωτερικά συνεργεία, ουσιαστικά καταργώντας τις θέσεις απασχόλησης τους.

Επειδή η Εταιρεία όχι μόνον δεν εγγυάται τη διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης, αλλά δείχνει να βιάζεται να απαλλαγεί από το σύνολο των εργαζομένων και επίκειται ως τις 10 Ιουνίου να ανακύψει το τεράστιο θέμα της μη επαναπρόσληψης των εκατοντάδων εποχικά εργαζομένων η Εταιρεία δεν δίστασε σήμερα να παρεμποδίσει ακόμη και την είσοδο του Προέδρου του Σωματείου στο συγκρότημα, αναγκάζοντας τον να καλέσει την αστυνομία για να εισέλθει στο γραφείο του Σωματείου.

Επειδή η επιχείρηση επεμβαίνει ωμά στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, καταγγέλλουμε την πάλαι ποτέ "Ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού" για τις αντεργατικές της μεθοδεύσεις και καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να επέμβουν άμεσα ελέγχοντας κάθε παραβατική ενέργεια της Επιχείρησης, για τη διάσωση των δικαιωμάτων όσων εργαζομένων απέμειναν.

 

Επικαιρότητα

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ...

Περισσότερα...

 ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ 2018...

Περισσότερα...

Δήλωση ΓΣΕΕ για την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατωτάτου μισθού από το Υπουργείο Εργασίας...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων